January 15, 2009

Trip to Malacca (3rd Jan 09)


hri tu kan, bru msuk sem ni, kitorg g jalan2, g melaka.
mula2 sem ni la leh enjoy sket, sementara stok duit masih ade, hehehe
sewa kete 24jam je, rm80, masing2 bajet wo.
kul 10 pg lbh dh bertolak dh, smgt gler,
ni sume idea si intan la ni, tibe2 nk g melaka,
masyuk gk la g sne, mule2 smpi melaka je dh sgah Taman Rama2.
jumpa kwn intan, UNGKA tompok2...
hehehe,jgn mrh ea sape yg terlibat tu.
kt situ, bantai bergmbr je la kitorg ni, sakan!
asal ade scene cun je,di situlah ade muka kitorg.
kt taman rama2 tu kn, rasenye x yh g zoo la,sume binatang dh ade kt situ,
ktorg pon x g la zoo, trus g taman boye lak.
dtg2 situ je,kebetulan p'tunjukan boye dh nk mule,
join je la alang2 kn, mc kt situ lak suke nyakat ktorg, x bosan la
boye pon agk pndai la,pndai cne tu, tgk la sendri, sush nk describe beb.
yg x thn tu, g msuk umah hntu, 1st time wo, dr mula smpi kuar, sore aku je yg lebih jeritnye,
itu yg aswa n mbr2 lain ckp la,hehehe
aku pon x taw knp aku rase nk jerit aje,
dh r aku pejam mata je dlm tu,org depan jerit,aku pon sahut la,jerit jgk,
padahal x npk ape2 pon,hahaha..
aku jerit beriye2 kot smpi mengalir air mata.
aswa gn mai siap gelak2 kt blakang, si intan ni blakang aku,
die kate bile aku jerit, die pon ikut jerit,
padahal aku pon ikut org depan jerit, bru aku jerit, 3xganda aku jerit,
dh kuar umah antu tu,adoiiiii...
lega beb...org lain kt luar tu maybe nk masuk umah antu tu sbb kitorg kot,
konon2 cm thriller gler r smpi begitu skali jeritan yg diorg dgr,
hahaha,promotion yg bgs drpd kitorg ntok owner umah antu tu,hehehe,
pas dh pnt jerit, g taman botanical lak,
tp nothing special la kt situ, cm tmpt rekreasi, jungle tracking,
so,kitorg pon blah dr situ, menuju ke mane ea,lupe lak,
konon2 dh smpi eye on m'sia la.
nk ke situ pon dh 1 hal,bpe kali sesat ntah
nasib baik dpt petunjuk dr Ilahi,cewahhh...
ktorg pon batak r nk naik benda tu,last2 dpt masuk,
dh masuk,ape lg,pose la,tgkp gmbr,
x peduli dh goyang ke,gayat ke ape,
janji ade kenangan kt situ,
dh puas kt situ,g lepak kt tepi laut yg dkt2 kt situ la,
mkn beger je,smpi la mgrib..
mgrib tu, g solat kt masjid selat,
memg exclusif la masjid tu, dalammmm sguh..
cantik lak tu, ade pak guard lg..
mlm tu plan nk mkn kt umbai,
ingatnye kedai terapong,tp silap da,umbai x terapong pon,
yg terapong tu org situ ckp kt sekam ke ape ntah namenye,
bantai je la,x teropong pon x pe,janji kenyang,
ktorg pon mkn la siakap bakar gn smbl sutun,
ntok 5 org mkn,RM50,ok gk la kot,ntah la ea.
mlm tu g jonker walk,byk jual brg kt situ,bt sakit kaki je,pjg gler,
kul 12 lbh,x taw nk tdo kt ne,lpak mc d lame2 smpi kul 2 kot,
pastu tdo dlm kete je,aswa la sian,driver kn,aku dh tdo dlu dh,die tdo bile ntah,aku pon x taw,
bgn2 je tgk2 dh pagi,pagi tu lak g mandi kt gunung ledang,
x mcm beku lak kn kt situ,aku msuk kaki je,dh x leh gerak dh,sejuk ma,kul 8 kitorg mdi,
mai lak mula2 x nk join konon,tgk2 die yg byk bt aksi,
aku pon impressed gk la tgk die,tgk je la yg mampu,tenggek atas batu,hehehe.
nk join,jgn harap,
lastly,kul 10,smpi u,smpi2 trus tdo,hehehe,
tp memg syok la jalan2 gn member.
syok weh...

2 comments:

hidaz said...

ok, aku juga merasa liburan itu menyenangkan(I use Indonesia languages)he..he

oregon_mine said...

wei..asal x de gamba ak skali..